YOOtheme

Als een speler een blessure oploopt op training of tijdens een wedstrijd moet hij zo snel mogelijk een medisch getuigschrift van de KBVB laten invullen. Dit medisch getuigschrift moet binnen een periode van 10 werkdagen verstuurd worden naar het solidariteitsfonds van de VFV (KBVB), zo niet verliest de speler alle recht op terugbetaling van de medische kosten.  Het medisch getuigschrift kan je verkrijgen via de afgevaardigde van uw ploeg, via de gerechtigde correspondent van de club of via onze verantwoordelijke inzake opvolging van medische dossiers.  Deze verantwoordelijke is Luc Slegers (email: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. of 0494 44 34 49).  Luc volgt alle dossiers punctueel op vanaf de aangifte tot en met de uitbetaling van de gelden waar men recht op heeft.

Aan de ene zijde van het medische getuigschrift moeten de gegevens van de speler ingevuld worden, alsook de omstandigheden van het ongeval.  Als de omstandigheden het toelaten vul je deze zijde best samen in met dhr. Luc Slegers.  De andere zijde van het getuigschrift wordt ingevuld door de behandelende arts.  Vergeet zeker geen klever van uw ziekenfonds te kleven op het getuigschrift !!!

Als onze club dit medisch getuigschrift naar de KBVB verstuurd heeft, stuurt de KBVB op haar beurt een formulier terug dat de geneesheer moet vervolledigen als de blessure genezen is.  Pas als dit formulier teruggezonden wordt heeft de speler recht op terugtrekking van gelden en kan de speler bovendien zonder problemen terug aansluiten met de groep.  Alle kosten die verbonden zijn aan de blessure betaalt men initieel zelf.  De originele rekeningen (dokters- en ziekenhuiskosten, kinesitherapie, apotheekkosten, vervoer met ambulance, enz...) moeten bijgehouden worden.  Deze worden, samen met de documenten van uw ziekenfonds, verstuurd naar de KBVB.  Behandelingen bij een kinesist moeten steeds goedkeuring krijgen van de KBVB, zo niet wordt dit niet terugbetaald. 

Van zodra de KBVB het bedrag waar de speler recht op heeft, gestort heeft op de rekening van onze club, wordt dit integraal bezorgd aan de speler in kwestie.  Een dossier mag nooit langer dan twee jaren openstaan.  Na twee jaar vervallen automatisch alle rechten op terugbetaling.

Let wel: de KBVB betaalt niet alles terug.  Op de officiële website van de KBVB (www.belgianfootball.be) kan je onder de rubriek zelf in actie/speler/verzekering de details terugvinden. 

Onze hoofdsponsors

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner