K.F.C. Witgoor Sport dankt zijn sponsors!

Club

Bestuur

Dagelijks bestuur KFC Witgoor Sport
Voorzitter Dirk Daemen DaemenDirk@hotmail.com 0479 21 43 22
G.C. Tom Sterckx tom_sterckx@telenet.be

gcwitgoorsport@gmail.com

0478 70 13 03
Penningmeester Tom Smolders Tom.Smolders@skynet.be 0473 74 23 08
Secretaris Luyten Hubert hubert.luyten-debie@telenet.be 0494 61 77 71
Sportieve cel Luc Mortier Luc.Mortier@telenet.be 0494 84 36 90
Sportieve cel Glenn Mortier Glenn.Mortier@hotmail.com 0479 88 55 10
Sportieve cel Bram Peeters Bram.Peeters2@telenet.be 0475 76 24 18
Sportieve cel Luc Slegers LucSlegers2@gmail.com 0494 44 34 49
Sportieve cel Wim Mermans wim.mermans@telenet.be 0497 31 52 61
Lid Dirk Broeckx broeckxvangorp@skynet.be 0496 33 27 16
Lid Kristof (Koppie) Peeters Kristof.Peeters71@telenet.be 0486 73 29 57
Lid Dirk Caerstiaenssen dirk.cas@skynet.be 0496 29 46 57
Lid Benny Van Gompel bjenje@hotmail.com 0474 24 44 62
VZW terreinen Witgoor Sport
Voorzitter Luc Maes
Secretaris Tom Smolders
Penningmeester Hubert Luyten
Lid Frans Slegers (Witgoor)
Lid Cor Brinkman
Lid Leo Van Campfort
Bestuur Jeugdafdeling KFC Witgoor Sport
Voorzitter Hans Gielens Hansgielens1975@gmail.com 0474 58 60 88
Penningmeester Hans Gielens Hansgielens1975@gmail.com N.A.
Secretaris jeugdvoetbalwitgoorsport@gmail.com N.A.
Tornooien, bestuurslid Davy Moons tornooienwitgoorsport@gmail.com 0472 72 00 36
Bestuurslid Bjorn Theunis bjorntheunis30@hotmail.com N.A
Bestuurslid Steven Huysmans stevenhuysm1@gmail.com N.A
Bestuurslid Jan Mangelschots jan.mangelschots6@telenet.be N.A
Bestuurslid Adil Canol dilly_canol@hotmail.com N.A
Bestuurslid Jurgen Smolders jurgen.smolders@telenet.be N.A.
TVJO Mats Slegers slegersmats@hotmail.be 0495 46 76 99
TVJO Bart Van Dijck bart.vandijck13@telenet.be N.A.

Technische staf

Technische staf seizoen 2024-2025
T1: Jeroen Van De Kerkhof 
T2: Mats Slegers
T3: Johan Pauwels
Keepertrainer (KT): Aki Salvo
Afgevaardigde eerste elftal: Bart Peeters
Afgevaardigde beloften: Peeters / Bijnens

Medische team

Medisch team KFC Witgoor Sport
Club Arts Axel De Vos Kolkstraat 22 Dessel 014/75.10.90
Kinesist Dirk Broeckx Meistraat 64 Dessel 014/37.21.20
Kinesist Marnix Van Herck
Kinesist Meike Peeters
Kinesist Jente Van Rooy

 

Voorkomen is beter dan genezen.

Als voetballen je lust en je leven is, dan is het zuur om geblesseerd aan de kant te staan. Vaak hoor je dat blessures bij een semi -contactsport zoals voetbal horen. Daar zit een kern van waarheid in, maar toch kan veel blessureleed worden voorkomen door voldoende aandacht te besteden aan een paar essentiële punten. Voorbeelden hiervan zijn : een goede warming-up of eenvoudige voorzorgsmaatregelen, zoals het dragen van scheenbeschermers.
Ook onze club wenst hier een steentje toe bij te dragen door aan blessurepreventie te doen. Met een planmatige aanpak is veel meer te doen aan het voorkomen van blessures. We verwachten dat we de spelers op een leuke, leerzame en vooral veilige manier leren voetballen. Daarom wil KFC Witgoor sport met dit plan enige houvast en informatie bieden aan zowel sporters als begeleiders/trainers en ouders om te voorkomen dat de voetballers geblesseerd raken. Dit medisch preventieplan is bedoeld voor alle leden van KFC Witgoor sport.
Binnen de club zullen wij dan ook trachten iedere speler medisch op te volgen. Medisch beleid KFC Witgoor sport.

Dirk Broeckx

Aanspreekpunt Integriteit

API KFC Witgoor Sport
Club API Hilleke Christina Van Heuckelum
E- mail hildevanheuckelum@gmail.com
Tel 0491/97 16 79

Onze club- API of aanspreekpunt integriteit:

KFC Witgoor Sport heeft de ondersteuning van een persoon die de rol van vertrouwenspersoon op zich neemt.

Hilleke Christina Van Heuckelum neemt voor onze club deze taak op zich. De club-API vormt in de eerste plaats een luisterend oor en kunnen het jeugdbestuur op de hoogte brengen van bepaalde feiten inzake ongepast gedrag. Via het jeugdbestuur kunnen gepaste acties ondernomen worden om grensoverschrijdend gedrag te stoppen en te bestraffen. Elke melding wordt apart bekeken. Uiteraard wordt vertrouwelijkheid gegarandeerd.

Spelers/ouders die iets te signaleren hebben dat een relatie heeft met voetbal @ KFC Witgoor Sport (zoals pesten , discriminatie, racisme, ongewenst/ grensoverschrijdend gedrag, schoolproblemen, …) en dat ze liever niet met trainer of afgevaardigde of TVJO bespreken, kunnen bovenstaande persoon contacteren.

Let op voetbal gerelateerde items zijn hier dus NVT, deze vragen dienen bij de TVJO/jeugdcoordinator gesteld te worden!

Webteam

Webteam KFC Witgoor Sport
Moons Davy kfcw.webteam@hotmail.com
Melis Tiny kfcw.webteam@hotmail.com

Terrein (A) Wouwerstraat

Geschiedenis

De beginjaren

De geschiedenis van onze club gaat terug tot in de jaren 1928 - 1929.  Toen werd er gevoetbald op Den Diel in het Kempisch Verbond.  De eerste clubkleuren zouden ofwel rood - wit, ofwel blauw - wit geweest zijn.  daar bestaat tot de dag van vandaag onzekerheid over.  De overstap naar de KBVB werd uiteindelijk in 1933 gemaakt.  Onze club kreeg het stamnummer 2065 mee.  In de KBVB werden de clubkleuren definitief geel en groen.  Deze kleuren hebben we met een beetje toeval gekregen.  Destijds was er in Schoonbroek, toen nog een gehucht van Oud-Turnhout, een ploeg die in financiële problemen zat.  Dit kwam ter ore aan onze toenmalige bestuursleden.  Zij hebben in eerste instantie de uitrusting gehuurd, uiteindelijk werd deze geelgroene uitrusting overgekocht.  Volgens de overlevering zou men toen 5 frank betaald hebben voor de uitrusting. Sindsdien speelt onze club in geel en groen.

Dat eerste bestuur, bestond uit een voorzitter een secretaris en een materiaalmeester.  de eerste voorzitter van onze club was Victor Deckx, beter gekend onder zijn bijnaam Vic van de kleine.  De secretaris was Victor Minnen, oftewel De Mikker en de materiaalmeester was August Dries.  Zijn bijnaam was Rossen Dop.

Het eerste sportlokaal van de club was gevestigd bij de Kaak, vandaar dat onze club toen ook de bijnaam Kaak Sport meekreeg.  Achter dat sportlokaal lag ook het eerste voetbalveld van de club.  Later werd er in de Kromstraat een veld aangelegd.

In het begin van de vorige eeuw was de KBVB nog onderverdeeld in gewesten en onze club speelde in de gewestelijke Antwerpen.  De eerste titel mochten we vieren tijdens de oorlogsjaren.  We speelden kampioen in de zogeheten noodcompetitie in het seizoen 1943-1944.  Het daaropvolgende seizoen mochten we alweer promoveren: in het seizoen 1944-1945 eindigden we tweede en dit gaf toen automatisch recht op promotie naar een hogere afdeling.  Echter, we speelden niet lang in eerste provinciale: in het seizoen 1948-1949 zakten we terug naar de tweede afdeling.  De reden voor deze slechte prestatie lag in het hoge werkritme van heel wat spelers.  Toen werkten namelijk nogal wat Witgoorse jongens in de zinkfabriek te Lommel.  toen was het de gewoonte dat er op zondagmorgen gewoon gewerkt werd.  Rond een uur of 5 's morgens reden die jongens met de fiets naar Lommel, werkten er een oven af, toen één van de zwaarste beroepen die er bestonden, en in de namiddag stond er dan een wedstrijd gepland...  Het is ook in deze periode dat er een reservenploeg ontstond.  Voetbal was toen zowat de enige sport die jongens konden beoefenen.

De verplaatsingen werden in de beginjaren met de fiets gedaan.  Al gauw vond men een vrijwilliger die zijn vrachtwagen ter beschikking stelde aan de club.  Op die vrachtwagen werd op zondag een huif in elkaar geknutseld zodat de spelers toch een beetje uit de wind zaten.  Nog wat later kwam Karel Melis opzetten met zijn marktwagen en bracht zo de spelers naar hun bestemming.

VZW Witgoor Sport

In 1949 werden de terreinen aan de Hameldijk gekocht.  In eerste instantie schonk "De Koeter" grond aan de club.  Echter door een administratieve vergissing bij de notaris was De Koeter genoodzaakt de gronden opnieuw te kopen en een tweede maal te schenken aan Witgoor Sport.  Om zich in te dekken richtten de toenmalige bestuursleden de VZW Witgoor Sport op.  In datzelfde jaar werd er binnen de schoot van de club ook een toneelgroep opgericht zodat de clubkas gespijsd kon worden.  In de jaren vijftig haalden we onze derde titel binnen: in het seizoen 1957-1958 speelden we kampioen in de tweede gewestelijke op het veld van concurrent Olmen.  De premie die onze spelers toen kregen was een vet varken, geschonken door Fons Dries.  Slechts een paar seizoenen later stootte de club een eerste keer door naar Bevordering: dit gebeurde in het seizoen 1961-1962.

Jan Peeters, beter gekend als Jan van de Koeter zorgde jaren voor de koffie tijdens de rust.  Onze oudere supporters zien hem nog rijden met twee kannen koffie aan het stuur van zijn fiets en een tas vol met koffietassen.  Telkens Witgoor een thuiswedstrijd speelde, stond Jan klaar met zijn drank.  De feestzaal achter het café van diezelfde Jan van de Koeter zou onze kantine worden.  de feestzala werd in 1964 afgebroken en iets verderop terug opgebouwd.  Door de jaren kreeg de kantine verschillende opfrisbeurten en werd al heel wat keer grondig gerenoveerd.

Eerste Nederlander

In diezelfde jaren zestig haalden we onze eerste "buitenlander".  Net over de grens, in dorpen zoals Reusel, Eersel, Bladel, Hapert, enz...  zochten we talentrijke spelers.  Transfers van Nederlanders waren toen nog veel goedkoper dan spelers kopen bij andere Belgische clubs.  Het kan verkeren zei Bredero ooit...

Echter, in onze eigen dorpschool liepen ook heel wat talentrijke jongens rond.  Als de meester iemand opmerkte die goed overweg kon met de bal, werden zijn ouders warm gemaakt om zijn aansluiting te tekenen bij Witgoor Sport.  Doorheen de jaren speelden héél wat jongens van eigen bodem bij het eerste elftal van onze club.

Het seizoen 1966-1967 was een bewogen seizoen.  Er kwam zelfs een testwedstrijd aan te pas om aan te duiden welke club zou degraderen.  Deze testwedstrijd werd gespeeld in het stadion van Diest tussen Witgoor en Mechelen aan de Maas.  Wij trokken aan het langste eind en wonnen deze thriller met het kleinste verschil: 1-0.  Een seizoen later speelden we alweer een testwedstrijd.  Ditmaal een match om de stijger naar de derde nationale aan te duiden.  Deze wedstrijd werd in het bomvolle stadion van Borgworm gespeeld tussen Witgoor en AS Eupen.  Jawel, we maakten het onmogelijke waar en wonnen na verlengingen met 2-1 en stegen dus naar de Derde nationale.  Uniek: een gehucht van een klein dorp in derde nationale !

In de jaren 70 moest er worden uitgebreid om ook de jeugd kansen te geven om wedstrijden te spelen.  de gemeentelijke overheid gaf gronden vrij aan het einde van de Wouwerstraat en daar werden de jeugdterreinen aangelegd.  Tot de dag van vandaag spelen onze jeugdploegen daar hun competitiewedstrijden.  Ondertussen werd Witgoor Sport een vaste waarde in derde nationale.  Vaak eindigden we net voor de degradatieplaatsen.  Tot het seizoen 1980-1981.  Toen beukten we de deur open naar de Liga van Tweede Nationale.   Op de laatste speeldag kregen we concurrent Patro Eisden op bezoek.  Zij moesten winnen, Witgoor had genoeg aan een gelijkspel om de titel te vieren.  Het werd letterlijk en figuurlijk een hete dag.  Niet minder dan 7500 toeschouwers woonden de erg bewogen wedstrijd bij.  De spanning was te snijden, zeker ook omdat Patro de weken voordien pogingen ondernomen had om onze doelman Jos Van Gulik om te kopen.  In die fameuze wedstrijd was Jos niet te vermurmen, hij stopte zelfs een penalty.  de match eindigde op een 2-2 gelijkspel en dompelde Witgoor onder in een nooit geziene feestvreugde.  Na de wedstrijd werden meer dan 100 vaten bier leeggedronken.

Witgoor leefde weken in een roes: er werd een plaatje opgenomen met schlagerzanger Salim Segers: "In geel en groen en kampioen" en "geel en groen zijn onze kleuren", buurtcomités en verenigingen versierden een wagen en heel Witgoor trok in stoet naar het gemeentehuis waar onze kampioenen gehuldigd werden, later op die avond werd op het Meiplein een groot kampioenenbal georganiseerd.

Zwarte periode 

Ons verblijf in tweede nationale was van korte duur: slechts een seizoen bleven we in tweede.  we degradeerden met 23 punten.  Opmerkelijk is dat Overpelt Fabriek een seizoen later in tweede bleef, zij haalden dat seizoen 19 punten.

Na de degradatie bleven we nog een paar seizoenen in derde nationale.  Echter in het seizoen 90-91 degradeerden we naar bevordering.  In de jaren negentig beleefden we onze zwartste periode in onze geschiedenis: van die stevige middenmoter uit derde nationale bleef niet veel meer over en op enkele seizoenen tijd zakten we zelfs terug naar eerste provinciale.  Het heeft niet veel gescheeld of we stonden zelfs in tweede provinciale.  Ware het niet dat Dirk Broeckx in de laatste minuten van de laatste wedstrijd in het seizoen 92-93 het winnende doelpunt scoorde tegen concurrent Veerle.  3-2 werd het en we bleven in eerste provinciale.  In die periode kende ons bestuur ook een terugval.  Slechts een handvol personen bleef de club trouw, vooral onder leiding van Fons Lenaerts.  Eind jaren negentig speelden we een aantal keren haasje over met Bevordering en eerste provinciale.  We wonnen in provinciale een aantal keren de eindronde, maar evenveel keren zakten we terug uit Bevordering.  Midden jaren 2000 keerde het tij.  Fons haalde een andere Fons in de bestuurskamer en deze laatste haalde veel jong talent in de regio.  Dat rendeerde: in het seizoen 2005-2006 speelden we kampioen in eerste provinciale.  Helaas maakte Fons Claes de titelviering niet meer mee.  Hij overleed in de loop van het seizoen.

Heropstanding

Ondertussen spelen we toch al weer zeven seizoenen op rij in Bevordering - tot verbazing van vriend en vijand.  Witgoor, een gehucht van amper 3000 inwoners, géén commercieel hinterland.  En toch, en toch slagen we er in om ons te handhaven op nationaal niveau.  Wat de toekomst brengt weet niemand, maar er wachten ons wel grote uitdagingen: het bestuur wil dat onze club een vaste waarde kan blijven in bevordering, zonder ons in zware financiële avonturen te storten!  De jeugdafdeling wil in de toekomst opnieuw in elke categorie een ploeg inschrijven, enz...

 

Historiek:

1943-1944 Kampioen Gewestelijke Antwerpen
1945-1946 Kampioen Tweede Provinciale
 1948-1949 Degradatie Eerste Provinciale
1957-1958 Kampioen Tweede Provinciale
1960-1961 Kampioen Eerste Provinciale
1967-1968 Kampioen Bevordering
1980-1981 Kampioen Derde Nationale
1981-1982 Degradatie Tweede Nationale
1990-1991 Degradatie Derde Nationale
1991-1992 Degradatie Bevordering
1995-1996 Promotie Eerste Provinciale
1997-1998 Degradatie Bevordering
1998-1999 Promotie Eerste Provinciale
1999-2000 Degradatie Bevordering
2001-2002 Promotie Eerste Provinciale
2003-2004 Degradatie Bevordering
2005-2006 Kampioen Eerste Provinciale

Verzekeringen

Als een speler een blessure oploopt op training of tijdens een wedstrijd moet hij zo snel mogelijk een medisch getuigschrift van de KBVB laten invullen. Dit medisch getuigschrift moet binnen de 21 kalenderdagen verstuurd worden naar het solidariteitsfonds van de VFV (KBVB), zo niet verliest de speler alle recht op terugbetaling van de medische kosten.  Het medisch getuigschrift kan je verkrijgen via de afgevaardigde van uw ploeg, via de gerechtigde correspondent van de club of via onze verantwoordelijke inzake opvolging van medische dossiers.  Deze verantwoordelijke is Luc Slegers (email: of lucslegers2@gmail.com 0494 44 34 49).  Luc volgt alle dossiers punctueel op vanaf de aangifte tot en met de uitbetaling van de gelden waar men recht op heeft.

Aan de ene zijde van het medische getuigschrift moeten de gegevens van de speler ingevuld worden, alsook de omstandigheden van het ongeval.  Als de omstandigheden het toelaten vul je deze zijde best samen in met dhr. Luc Slegers.  De andere zijde van het getuigschrift wordt ingevuld door de behandelende arts.  Vergeet zeker geen klever van uw ziekenfonds te kleven op het getuigschrift !!!

Als onze club dit medisch getuigschrift naar de KBVB verstuurd heeft, stuurt de KBVB op haar beurt een formulier terug dat de geneesheer moet vervolledigen als de blessure genezen is.  Pas als dit formulier teruggezonden wordt heeft de speler recht op terugtrekking van gelden en kan de speler bovendien zonder problemen terug aansluiten met de groep.  Alle kosten die verbonden zijn aan de blessure betaalt men initieel zelf.  De originele rekeningen (dokters- en ziekenhuiskosten, kinesitherapie, apotheekkosten, vervoer met ambulance, enz...) moeten bijgehouden worden.  Deze worden, samen met de documenten van uw ziekenfonds, verstuurd naar de KBVB.  Behandelingen bij een kinesist moeten steeds goedkeuring krijgen van de KBVB, zo niet wordt dit niet terugbetaald.

Van zodra de KBVB het bedrag waar de speler recht op heeft, gestort heeft op de rekening van onze club, wordt dit integraal bezorgd aan de speler in kwestie.  Een dossier mag nooit langer dan twee jaren openstaan.  Na twee jaar vervallen automatisch alle rechten op terugbetaling.

Let wel: de KBVB betaalt niet alles terug.  Op de officiële website van de KBVB (www.belgianfootball.be) kan je onder de rubriek zelf in actie/speler/verzekering de details terugvinden.

Scroll naar boven
Scroll to Top